Hypnotherapie

Als je echt wilt veranderen, lukt het je nu Wel!

Marian:

“Naderhand kun je niet precies zeggen wat er veranderd is, of hoe … maar je merkt het wel!”

Hypnose - bewezen effectief bij talloze klachten, zoals:

 • afvallen
 • stoppen met roken
 • beter slapen
 • ontspannen bij stress
 • tandartsangst
 • pijnbeheersing
 • Het oplossen van:
 • onbegrepen frustraties
 • prikkelbare darm syndroom (PDS)
 • negatief zelfbeeld
 • Het verwerken van:
 • oude trauma’s
 • oud verdriet en pijn
 • oude angst
 • zelfhypnose leren, zodat je zelf aan een doel kunt werken.
 • in contact treden met ‘het hogere’ om levensvragen voor te leggen en troost en genezing te vinden.

En nog veel meer. Wil je weten of ik ook jou kan helpen? Aarzel dan niet om contact op te nemen.


Ariadne werkt met Directe hypnose. ... Wat betekent dat ...?

Dat betekent:


 1. binnen minuten of zelfs seconden in zeer diepe hypnose
 2. dus veel tijd per sessie om te werken
 3. beschikking over verschillende concrete, heldere werkwijzen
 4. doelgericht de kortste route om je thema uit te werken
 5. het is ook voor jouzelf duidelijk wat we per sessie doen
 6. je hebt zelf een actief aandeel in de therapie. Ik help je daarmee
 7. een kortdurende therapie

Na afloop van de therapie werkt het nog lang door. De ervaring leert dat dit ook vaak onverwachte positieve veranderingen op allerlei andere gebieden met zich meebrengt.

Voorbereiding


Voor ‘Directe hypnose’ is het belangrijk om 1 helder omschreven hulpvraag te formuleren. Hoe duidelijker het is, hoe beter de sessies kunnen uitpakken.

Misschien loop je wel tegen meerdere problemen aan. Kies dan dat thema uit dat je het meest hindert. Het kan zijn, dat je andere problemen ook oplossen als je dat ene thema in de hypnosessie uitwerkt, al lijken ze helemaal niet verwant. Want hoe langer geleden de oorzaak ligt, hoe meer gevolgen daaruit kunnen ontstaan. Kijk dus niet vreemd op als er allerlei andere dingen opeens beter gaan na hypnotherapie.

Behandeling


We volgen tijdens je sessies rechtstreeks de lijnen waarlangs jouw ene thema ons leidt –  totdat de lijn afgewikkeld en schoongemaakt is.

Stapsgewijs wordt duidelijk wat er (nog) gedaan moet/mag worden. En welke losse eindjes er overblijven.

Bij voorkeur laten we hierbij geen enkel los eindje over.  Ik kan je hierbij adviseren, maar jij bepaalt welke eindjes je wilt afhechten en welke niet. Dit heeft invloed op het benodigde aantal sessies… en op hoe effectief je behandeling doorwerkt.

Doorwerking


Door dit thema helemaal uit te werken, en de losse eindjes af te hechten, gaat alles wat hierop betrekking had in een nieuw daglicht staan.

Dezelfde innerlijke kracht die jou tot nu toe problemen bezorgt, zorgt er na de therapie voor dat de positieve veranderingen verder doorwerken. Dit is een subtiel en geleidelijk proces vanuit jezelf, waar je dan ook op kunt vertrouwen.

Hoe dieper je thema zit, hoe langer het naderhand doorwerkt. Hierdoor is er een goede kans dat de eventuele overige problemen ook ‘als vanzelf’ verdwijnen. Of dat je andere positieve veranderingen cadeau krijgt.

Door deze werkwijze kan je therapie met Directe hypnose zo effectief en kortdurend zijn dat de meeste van mijn cliënten niet meer dan 3 sessies nodig hebben om hun probleem naar tevredenheid op te lossen.

Natuurlijk is dit geen garantie dat het bij jou ook zo snel gaat. Het werkt het beste als je er zonder verwachting aan begint.

Ook bij IkBenWel.nl te vinden: .... Hypnotische maagband, met begeleiding!

Is het eten zo onweerstaanbaar, dat er niks aan over-eten te doen lijkt? Denk je aan een maagoperatie? Kies dan voor een hypnotische maagband! Daarmee heb je wèl de lusten van de maagband, maar niet de lasten.

Net als bij een echte operatie, is het plaatsen van een hypnotische maagband een geïntegreerd onderdeel van een traject waarbij je aan je leefstijl werkt.

Hiervoor ben je bij IkBenWel.nl aan het juiste adres, want hier is kennis en ervaring met leefstijlgeneeskunde. Daarnaast is Ariadne hypnotherapeut en heeft zij het certificaat voor ‘Virtuele Maagband Consulent’.


“Ja, ik ben er klaar voor.”

 

Foto’s 2014

In hypnose

Juist na het ‘ontwaken’

1e reactie op de sessie

De opbouw van de therapie:

Een goede voorbereiding is het halve werk.

Tijdens de intake gaan we dieper in op je Aanmelding, en bereiden we jouw eerste sessie voor. Zijn je hulpvraag en het behandeldoel goed duidelijk en concreet, dan plannen we op korte termijn jouw eigenlijke hypnotherapie.

Soms heb al andere sessies Natuurgeneeskundige therapie gehad. Dan is al duidelijk wat je met hypnotherapie wilt oplossen. Dus dan is je eerste hypno consult ook je eerste echte sessie.

1e Sessie


Vaak bestaat een ongewenst gevoel, gedrag of overtuiging alleen nog ‘uit gewoonte’. Tijdens de 1e sessie ontdekken we of dat bij jou ook zo is, of dat er nog een reden voor is.

– Is het bij jou alleen nog ‘uit gewoonte’? Dan help ik je in deze sessie ‘een knop om te zetten’ zodat je de verandering kunt maken. Na 2 weken moet de positieve verandering duidelijk begonnen zijn.

– Is er nog een reden? Dan komt meestal tijdens deze sessie naar voren waar de oorzaak in te zoeken is. Tijdens de volgende therapiesessie (s) gaan we daar dan verder mee. In ieder geval zetten we in deze sessie koers richting positieve verandering.

Soms kan het goed zijn om na de eerste sessie te ervaren hoe het vanaf dan gaat met je thema. Wees er zeker van dat het beter gaat als het opgelost is. Zo niet, dan is er dus nog werk te doen. Neem dan contact op voor een vervolgsessie.

Vervolg


Soms heeft het thema waar je tegenaan loopt nog een functie, of moet er nog iets afgewikkeld worden. Hypnotherapie is aangewezen om te doen wat daarvoor nodig is. We werken op nog dieper niveau dan in de 1e sessie.

Er zijn vele werkwijzen in de hypnotherapie. Welke er gevolgd worden hangt af van datgene wat uitgewerkt wil worden. Door de voorbereiding en je 1e sessie is duidelijk wat er uitgewerkt wil worden. Hiervoor zijn doorgaans 1 of 2 sessies nodig.

Hoe ver je wilt gaan met ‘opschonen’, bepaalt of je hierna nog verder wilt gaan of dat je het zo goed vindt.

Hypnohealing


Hoe dieper de oorsprong van je thema zat, hoe langer het kan duren tot alle positieve veranderingen hebben plaatsgevonden. Daar staat tegenover dat er dan meestal meer positieve veranderingen zullen zijn dan je verwacht.

De meeste mensen vinden het daarom fijn om de therapie af te ronden met een Spirituele helende ervaring. Door in diepe hypnose in contact te treden met ‘het hogere’ word je geholpen om de uitwerking en de doorwerking van je hypnotherapie te versnellen en de rust sneller te laten terugkeren.

Zelfhypnose


Zelfhypnose is een aparte categorie.

Het is heel geschikt om:

 • meer controle te krijgen over vaardigheden
 • beter te kunnen leren
 • iets te oefenen ‘alsof het echt gebeurt’
 • beter te kunnen ontspannen
 • om een gewenste nieuwe gewoonte ‘vast te leggen’
 • enzovoort ….

Je hebt de oplossing van jouw hindernis al in je.

De onderstaande vragen en antwoorden kun je alvast lezen ter voorbereiding op je afspraak. Want dat spaart tijdens je afspraken tijd uit.

Twijfel je over hypnose, of vind je het spannend? In de vragen en antwoorden vertel ik meer over hypnose, en verklaar ik waarom het je met hypnose wèl lukt om te veranderen.

Cliënte H: “Die zelfhypnoseknop is iets magisch! Al vaak toegepast, en al vaak erg verbluffende resultaten hiermee gehaald! Zo was ik eens in een gigantisch diepe rust geraakt, en zo was ik eens na een tijd woelen en onrustig in bed liggen, compleet gekalmeerd en weer in het reine met mezelf en mijn gedachten, en dit voor de rest van de nacht, net hoe ik het voor mezelf verwoord had voordat ik de knop uitdrukte! Ook Henk merkt dat ik rustiger en evenwichtiger ben in het algemeen.”

Vragen en Antwoorden over Hypnose

In je normale waakbewustzijn zoekt je logische denken over ‘logische paden’ naar antwoorden en oplossingen. Maar daar ligt de oplossing niet, anders had je die allang gevonden! Met hypnose ben je vrij om buiten de paden gaan.

 • In hypnose zit je logica je niet in de weg, en kun je buiten je bekende paden verkennen.
 • Daar liggen jouw oplossingen te wachten, en daarom vind je ze nu wel.
 • Je weet het, als je jouw oplossing gevonden hebt, omdat die ‘waar’ is.
 • Zo heb je een nieuw ‘logisch pad’ gemaakt, en je bent vrij om te veranderen.
 • … Zo simpel is het, eigenlijk…

Ik garandeer je dat iedereen met een IQ van 70 of hoger in hypnose kan gaan. De enige voorwaarde waaraan voldaan moet zijn is, dat je het echt wilt.

Dat is goed mogelijk. Meestal wordt indirecte hypnose toegepast, waarbij je met een soort geleide fantasie in een vrij lichte hypnotische staat wordt gebracht. Vaak werkt dat ook. Het kost alleen nogal veel sessies voordat je het gewenste resultaat krijgt. Soms werkt het ook niet voldoende.

De technieken die ik toepas werken anders. Ze zijn zeer snel en heel krachtig. Ik werk ook met diepe hypnose. Daarom zijn er maar weinig sessies nodig.

Hypnose is een staat van focus, die heel licht kan zijn. Dat is zoals wanneer je bijvoorbeeld naar een film kijkt. De focus kan ook heel diep zijn. In zeer diepe hypnose is het zelfs mogelijk om, na een periode van voorbereiding, zonder verdoving geopereerd te worden – en dat zonder enig gevoel van ongemak. De diepte van de hypnotische staat is meetbaar.

Cliënten die al eerder hypnose ervaren hebben, geven intuïtief aan dat zij bij Ariadne tot een diepte van 8, 9 of zelfs 10 komen, terwijl dat bij andere therapeuten maximaal 4 was. Die diepe staat heeft hen zeker geholpen om hun probleem werkelijk op te lossen.


ISO 9001 kwaliteit certificaat

Sinds januari 2014 ben ik Internationaal Erkend Hypnotherapeut.

Mijn belangrijkste hypnotherapie opleiding heb ik gevolgd bij het wereldwijde OMNI Hypnosis Training Center.

Deze opleiding en het OMNI Hypnotherapieproces hebben het kwaliteitscertificaat ISO 9001.


Behandelovereenkomst

Om jouw cliëntenrechten te waarborgen hebben hulpverleners in de zorg formeel een aantal verplichtingen. Een daarvan is om samen met de cliënt een standaard behandelovereenkomst te ondertekenen. De behandelovereenkomst kun je alvast lezen: Voorzijde | Achterzijde. Lees hier over die wettelijke verplichting, op de website van de Rijksoverheid.

Privacy statement

Vanzelfsprekend staat jouw privacy voorop. HIER kun je het Privacy statement van IkBenWel.nl alvast lezen. Dat krijg je bij je behandelovereenkomst mee.

Wil je een afspraak maken of even overleggen?

Ik hoor graag van je!