Over IkBenWel.nl

Lekker in je lijf, lekker in je leven!


Over Ariadne Schilt

Ik ben Ariadne Schilt (1966), oprichter van praktijk voor natuurgeneeskunde, IkBenWel.nl (2011).

Het is mijn missie om mensen te helpen, meer controle over hun gezondheid terug te krijgen. Gezondheid is veel meer dan de afwezigheid van klachten. Gezondheid is het belangrijkste dat je hebt! Je hebt maar 1 lichaam. Daar moet je het mee doen. Als je ongezond bent kan dat je veel leed veroorzaken. Maar als je gezond bent, heb je energie, voel je je kalm, ben je optimistischer en creatiever. Goede gezondheid maakt je veerkrachtig en weerbaar bij tegenslag. Je kunt je energie besteden aan positieve dingen en je kunt vanuit je hart leven en bijdragen aan het belang van anderen.

In deze moderne wereld worden we constant verleid om voor ‘lekker’ en ‘gemakkelijk’ te kiezen. Lekker en gemak … wel erg prettige tegenhangers van de drukte en de stress die de meeste mensen tegenwoordig ervaren. Dit is zo algemeen normaal geworden, dat we niet eens meer weten wat bijdraagt aan onze gezondheid – en wat onze gezondheid juist ondergraaft.  Sterker nog: de meeste mensen weten niet meer hoe het voelt om echt gezond te zijn!

De keerzijde van de moderne leefwijze is daarom, dat we met allerhande klachten rondlopen. Die sluipen meestal zo langzaam in, dat je moeilijk kunt zeggen wanneer en hoe ze ontstaan zijn. Overgewicht, stress, pijn, buikklachten, allergieën, vermoeidheid, welvaartsziekten, enzovoort … Het lijkt de gewoonste zaak om met allerlei klachten te leven … Gelukkig bestaan er medicijnen die het mogelijk maken om ondanks klachten toch nog heel lang prima te functioneren. Voor veel mensen is dat helaas een reden om te berusten in de klachten. Want, dankzij de medicijnen kunnen ze gewoon doorleven hoe ze steeds al deden. Het gevolg is wel, dat de klachten kunnen opstapelen tot uiteindelijk echt ernstige ziekten. … Wie zou daar nou voor kiezen, als het je eerlijk gevraagd werd?

Weet dit: Ook al doen de meeste mensen het – het is Niet normaal om met allerlei klachten te moeten leven! Het is niet onvermeidelijk. En je hoeft je er niet bij neer te leggen. Want al bestaat er geen quick fix voor klachten die al heel lang geleden ongemerkt begonnen zijn te ontwikkelen, gelukkig kunnen we zelf heel veel doen om onze gezondheid terug te krijgen!

Samen kunnen we achterhalen wat de patronen zijn in jouw klachten. Zo worden je klachten wegwijzers naar een betere gezondheid. Een onderdeel van de behandeling kan eruit bestaan dat ik jou dan therapeutische suppletie- en leefstijl adviezen geef, waar je je in ieder geval een stuk beter door kunt gaat voelen – waar je klachten misschien zelfs helemaal door verdwijnen. Mits je de adviezen in de praktijk brengt. Dat is jouw kant van de deal.

Het vraagt tijd en toewijding om een robuuste gezondheid terug te krijgen. Toch – anders dan bij het ontstaan van klachten – kun je je al snel veel beter voelen door tijdelijke suppletie en leefstijl aanpassing.
Je moet het maar weten ….. en jezelf de moeite waard vinden ….. en gunnen … Maar daarom is het ook therapie. Zolang jij bereid bent tot jouw kant van de deal, kan ik jou daar voor een heel stuk in begeleiden.

Je leefstijl aanpassen vraagt best wat van je, want veranderen is niet gemakkelijk. Maar waarom zou je niet liever, in plaats van kiezen voor ‘lekker en gemakkelijk’, de vraag stellen: “Waar krijg ik de meeste energie van?”?

Er is niets zo lekker, en niets geeft zoveel gemak, als een goede gezondheid! … Lekker in je lijf, lekker in je leven…

Om mensen zo goed mogelijk te kunnen helpen om weer gezond te worden heb ik de volgende opleidingen gedaan:

 • Wellness coaching
 • Vital-life coaching
 • Massage therapie
 • Hypnose therapie
 • Medische basiskennis
 • Psychosociale basiskennis (Plato-norm)
 • Orthomoleculair therapie
 • Elektro-acupunctuur
 • aangevuld met cursussen voor Pilates trainer en (Hard)loop trainer en allerhande bijscholingsworkshops.
 • Momenteel volg ik het 1e jaar van een opleiding tot yoga docent, bij NamoNamah

Ik ben aangesloten geweest meerdere beroepsverenigingen (zie hieronder). Uiteindelijk heb ik gekozen voor beroepsorganisatie BATC. Wie bij de BATC is aangesloten, profileert zich als Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut. Ook verbind je je dan aan het werken volgens de 5 Natuurgerichte principes, die ik volgens hun voorschrift op mijn home pagina noem.

Voordelen voor mijn cliënten van mijn lidmaatschap van het BATC zijn:

 • Kwaliteitskeurmerk.
 • Ik ben gehouden aan het klacht- en tuchtrecht, en voldoe ik aan de Wkkgz. Dus mocht je een klacht hebben over de behandeling en we zouden er samen niet uitkomen, dan kun je je laten bijstaan.
 • Verder geven de meeste zorgverzekeraars vergoeding voor de behandeling.

Je bent van harte uitgenodigd om contact met mij op te nemen. Dan kijken we samen wat ik  voor jou kan betekenen in het hervinden van je gezondheid. Je kunt eenvoudig een berichtje sturen via de contactpagina.


Over naam en logo van IkBenWel.nl

De naam “IkBenWel” is geïnspireerd op ‘Wel-zijn’. Dus, dat het goed met je gaat. “IkBenWel” betekent, voor wie het uitspreekt, ‘Het gaat goed met mij’. Dit weerspiegelt, eigenlijk als positieve affirmatie, de missie van mijn praktijk.

Groen, de kleur van de tekst, geeft uitdrukking aan het helende vermogen van de natuur. Wij zijn zelf onderdeel van de natuur. Dit verklaart ons zelf-genezende vermogen. Ons vermogen om weer gezond te worden – van binnenuit.

Geel is de kleur van de zon, van energie en optimisme. Wat je voelt als je natuurlijk gezond bent.

De ‘krul’ geeft de dynamiek aan van het leven zelf, en ook van de werking van therapie. Eerst ga je naar ontspanning en ‘naar binnen’. Tijdens je zelf-onderzoek spoor je (onderbewuste) blokkades op om ze te neutraliseren en je kompas weer opnieuw in te stellen. Dan kom je versterkt weer op, naar meer actie en ‘naar buiten’. Licht, vol energie en nieuwe mogelijkheden.


'Ruimte voor rust' is de locatie van IkBenWel.nl

De praktijk is gevestigd in Westerwolde, misschien wel de mooiste streek van Oost Groningen, in de omgeving van de plaats Wedde. In een oud boerderijtje, midden op het platteland aan een halfverharde weg tussen de akkers. Dat betekent: Ruimte, en rust.

In de winter zijn de akkers kaal. In het groeiseizoen zie de je aardappel- en maisplanten groeien. Er zijn geen buurgeluiden, er is geen verkeerslawaai, geen passantenstroom. Hooguit af en toe het langsrijden van een van de bewoners van verderop. Of de boer die zijn land bewerkt.

Wat wel altijd aanwezig is, dat zijn de seizoenen. En het weer. Als het koud is, is het er wel behaaglijk door de verwarming, maar neem toch ook lekker warme sokken of sloffen mee…

Verder zijn er rondom het huis alleen dieren als reeën, en allerlei soorten vogels. Ook onze eigen kippen scharrelen in en om de tuin.

De rust van deze plek nodigt uit om zelf ook tot rust te komen. Waar zou je beter met jezelf bezig kunnen zijn, dan hier. Hier is Ruimte voor Rust. Ruimte voor jezelf.

Het uitzicht vanuit de praktijk in het voorjaar.

Winters uitzicht… Zie je de reeën?

De praktijk vanbuiten


Wil je een afspraak maken of even overleggen?

Ik hoor graag van je!

IkBenWel.nl op GoogleMaps

Gegevens IkBenWel.nl

Ariadne Schilt
Tritonlaan 1, 9698 PG Wedde
Telefoon: 06 – 44 999 059

KvK nr: 56881231
Bank: NL90 INGB 0006 9313 78Over Natuurgeneeskundige therapie

Wij mensen zijn onderdeel van de natuur. De natuur, en daarmee ook de jijzelf, bezit het vermogen tot herstel; het zelf genezend vermogen. Het versterken van dit vermogen staat binnen de natuurgeneeskunde centraal.

Natuurgeneeskunde is een heel zachte, rustige weg waarbij wordt gekeken naar de totale mens. Herstel van jouw verbinding met jezelf, de rust in jezelf, met de natuur en met je voeding herstelt je innerlijke balans. Meestal kom je oude of onbewuste thema’s tegen, die jou belemmeren om je gezond en wel te voelen. Die werken we dan ook uit. Zo komt het herstel van binnenuit en daarmee herstelt je gezondheid structureel. Je klachten verdwijnen – als positief symptoom van een goede innerlijke balans.

Het goed onderzoeken van jouw klachten of hulpvraag en wat daaronder ligt hoort daarom bij het proces. Je leert jezelf beter begrijpen en daardoor kun je andere, nieuwe keuzes maken. Ik help jou daarbij tijdens jouw consulten.

Wat is gezondheid?

“Gezondheid is een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welzijn – en niet slechts de afwezigheid van ziekte of andere lichamelijk gebreken.”  Dat is de definitie van gezondheid volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie.

Prachtig! Daar gaan we voor… Want als je weet dat 90 tot 95% van alle kwalen met leefstijl en omgeving te maken heeft, dan zie je dat er al gauw winst te behalen valt! Laten we dat samen doen, met natuurlijke voeding, de kracht van kruiden, massage, ontspanning en beweging en zo nodig hypnose.

90 - 95% van alle kwalen gerelateerd aan leefstijl en omgeving

Voeding, stress, effecten uit de omgeving en uit het verleden

“Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding.”  Dit was een uitspraak van de Griekse arts en grondlegger van onze moderne geneeskunde Hippocrates, al ruim 2300 jaar geleden. Wat je eet kan je medicijn zijn, maar ook je vergif. En dat komt tegenwoordig heel veel voor, ondanks – of ‘dankzij’ – onze welvaart. Denk maar eens aan een diabetes type 2, glutenovergevoeligheid en allerlei vermoeidheidsklachten. Om nog te zwijgen over overgewicht; dat is al helemaal in de mode tegenwoordig.

Ook stress komt tegenwoordig heel algemeen voor. De impact van stress wordt behoorlijk onderschat want veel mensen zijn het zo gewend dat ze het niet meer voelen – of, en dat is haast nog erger, het wel lekker vinden voelen. Maar ondertussen is het een sluipende sloper die leidt tot dingen als hoge bloeddruk, hartklachten. Onjuiste voeding, een gebrek aan beweging of juist een te intensief beweegpatroon kunnen leiden tot stress. Net als allerlei omgevingsfactoren zoals lawaai, uitlaatgassen en (landbouw)giffen. Denk verder aan de frustraties die kunnen ontstaan als je voelt dat je jouw potentieel niet kunt bereiken.

Stress voel je vaak gek genoeg helemaal niet. Dus als je geen stress voelt, wil dat nog niet zeggen dat je geen stress hebt!

We hebben onze gezondheid voor een heel groot stuk Zelf in de hand. Maar tegenwoordig worden we blootgesteld aan talloze verleidingen om vooral te kiezen voor ‘Lekker en Makkelijk’. Denk bijvoorbeeld aan al die prefab maaltijden en potjes vol e-nummers die zorgen dat je zelf zo min mogelijk tijd hoeft te besteden aan het koken van een maaltijd. Dat valt vaak in goede aarde, omdat mensen moe zijn en weinig tijd hebben. Maar helaas gaan die gemakkelijke oplossingen te vaak – en ongemerkt – ten koste van de gezondheid.

De deels onvermijdelijke aanvallen door allerlei omgevingsfactoren zoals lawaai, uitlaatgassen en (landbouw)giffen doen daar nog een schepje bovenop. Ze maken het des te belangrijker om vermijdbare stress zo veel mogelijk te beperken en bewuste keuzes te maken.

Vaak heeft onze energie en onze gezondheid in de loop van ons leven al heel wat te verduren gehad. Dat kunnen we niet ongedaan maken. Maar we kunnen wel zorgen dat we vanaf Nu zoveel mogelijk voor onze gezondheid kiezen – waardoor de effecten uit het verleden milder worden of zelfs helemaal worden omgekeerd. Zolang je leeft kun je ervoor kiezen om echt goed voor jezelf en (dus) voor je lichaam te zijn.

Kiezen voor een meer ontspannende, energie-opbouwende leefstijl is kiezen voor jezelf

Kiezen voor een leefstijl waarbij je minder gif binnen krijgt of opslaat, en die meer energie geeft, is kiezen voor een meer ontspannende en energie-opbouwende leefstijl. Niet in plaats van lekker en gemakkelijk; Gezond zijn is super lekker en alles wordt er gemakkelijker van! Al die extra energie levert je ook nog tijdwinst op, want je kunt daardoor gewoon meer… Wil jij jezelf dit gunnen?

Wat gebeurt er hier ondertussen?

6 maart 2018 - 4e Vrouwen Hardloopcursus voor beginners van start

Deze 3 sportieve meiden hebben juist hun 1e training achter de rug. Dat is goed bevallen en ze hebben er zin in!

Zij hebben hun trainingsschema, trainingszones en trainingsdagboek en een gezonde dosis goede moed. Dat wordt een leuke cursus. Op, naar een half uur achter elkaar kunnen hardlopen, en een lekker fit gevoel.

Alle leden van de hardloopgroep ‘IkBenWel!’

Sluit jij je ook bij ons aan?

1 maart 2018 - Het logo van IkBenWel.nl is vernieuwd.

Sinds IkBenWel.nl aangesloten is bij beroepsvereniging Batc, profileert IkBenWel.nl zich als Praktijk voor natuurgeneeskunde. Voorheen was dat ‘Praktijk voor hypnotherapie en wellnesscoaching’. Tijd dus, voor een nieuw logo!

Om te beginnen is het onderschrift ‘wellnesscoaching en hypnotherapie’ daarom vervangen door: ‘praktijk voor natuurgeneeskunde’.

De kleuren van de tekst zijn gewijzigd van paars naar groen. Paars legde, vanuit wellness, de nadruk op de helende werking van ontspanning.

Groen, de nieuwe kleur, geeft uitdrukking aan het helende vermogen van de natuur. Wij zijn zelf onderdeel van de natuur. Dit verklaart ons zelf-genezende vermogen. Ons vermogen om weer gezond te worden – van binnenuit. Ontspanning maakt daar nog steeds een belangrijk onderdeel van uit.

Geel blijft ook in dit logo op z’n plaats. Het is de kleur van energie en optimisme, wat je voelt als je natuurlijk gezond bent.

10 juli 2017 - IkBenWel.nl op Facebook

Vanaf vandaag kun je IkBenWel.nl volgen via Facebook.

Ik zal er geregeld interessante of leuke berichten op zetten, en aanbiedingen of lezersvoordeeltjes.

Vind je een bericht leuk? Dan kun je het weer delen met jouw vrienden.

Jij kunt zien hoe anderen IkBenWel.nl ervaren hebben, jouw ervaring met IkBenWel.nl op de tijdlijn zetten, en een recensie geven met 1 tot 5 sterren.

21 april 2017 - Aansluiting bij Beroepsvereniging Batc.

IkBenWel.nl is vanaf nu aangesloten bij beroepsvereniging Batc!

Dat betekent een officiële erkenning van de kwaliteit van Ariadne Schilt als Natuurgeneeskundig Therapeut. Hier ben je in goede handen om jouw Zelf-genezend vermogen te herstellen.

En – ook leuk – de behandelingen kunnen vanaf nu worden vergoed!

12 maart 2017 - IkBenWel.nl op de Beurs Gezond Leven 2017

Op zondag 12 maart 2017, organiseerde ‘Bewust Oost Groningen’ voor de 2e keer de Beurs Bewust Leven.

Als lid van het BOG was IkBenWel.nl ook van de partij. Ik stond op de 1e etage, links voorin. Een lekker rustig plekje en dat was fijn, want bij mij kon je lekker even 10 minuutjes van de wereld, genietend van een stoelmassage of een hypnose ervaring.

Dat werd zeer positief ontvangen en ik kreeg er een hoop positieve reacties op. Verder gaf ik informatie over wat IkBenWel.nl  jou te bieden heeft en kregen geïnteresseerden een cadeau-cheque voor € 5,- cadeau.

Natuurlijk waren er nog veel meer interessante deelnemers, mini-consulten, workshops en lezingen. Het was dan ook gezellig druk. Zie voor details de flyer hiernaast… Volgend jaar weer 🙂 En ik hoop jou daar dan ook (weer) te zien!

8 maart 2017 - Verjaardagsfeest van de hardloopgroep voor vrouwen!

De hardloopgroep voor vrouwen is vandaag (8 maart 2017) jarig!

Vorig jaar, op internationale vrouwendag, startte de eerste vrouwen hardloopcursus voor beginners bij IkBenWel.nl. De cursus was een groot succes, en we zijn als gevorderden-groep verder gegaan.

We komen nu al een jaar elke week op dinsdag samen om ons tempo en behendigheid te vergroten, en de deelneemsters lopen, nu al een jaar, ieder ook nog 1 of 2 keer per week. Zo zijn zij in het afgelopen jaar fantastisch vooruitgegaan en echte hardloopsters geworden.

Afgelopen zaterdag, 5 maart 2017 hadden wij ons verjaardagsfeestje. We liepen de Westerwolde bosloop van 5 kilometer!

Het was heel gezellig en ook nog heerlijk weer, en we hebben er allemaal van genoten!

Alle complimenten en felicitaties voor de deelneemsters, voor deze prachtige prestatie. En we gaan vrolijk verder, want wij lopen warm voor hardlopen 🙂

Na de finish, moe en gelukkig.

7 maart 2017 - De 2e Vrouwen Hardloopcursus voor Beginners is weer gestart.

De eerste training viel reuze mee, dat begint goed! Deze groep is weer lekker gemotiveerd. Zij heeft haar schema voor de komende 8 weken, en ze heeft haar trainingsdagboek en de eerste theorie gehad. Vol goede moed op naar een nieuw, fit leven.

Deze keer is er maar 1 deelneemster. (… waar zijn jullie allemaal?!) In september volgt jullie herkansing.